Bart Appeltans: “Ik heb niet de behoefte aan dagelijks contact”

ByNicky Jacobs

28 februari 2024
Foto: VTM

Mocht het weekmagazine Joepie nog bestaan, dan stond Bart Appeltans ongetwijfeld al een keertje op een van de posters die in het magazine zaten. Aan de slaapkamermuur van iemand zal hij nu niet meer belanden, want Joepie bestaat niet meer, maar zelf had Bart toch wel wat posters aan de muur hangen op zijn tienerkamer.

“Ik had één muur met posters van 2 Fabiola, Get Ready, Michael Jackson, Robbie Williams, Take That, allemaal netjes gestructureerd. Op de andere muren bracht ik muurschilderingen aan en experimenteerde ik met verf-, spons en stenciltechnieken. Mijn tienerkamer heeft werkelijk alle kleuren van de regenboog gehad. Van zwart-wit tot paars. Mijn mama liet me mijn gangetje gaan, ze zag dat ik daar gelukkig van werd”, glimlacht Bart in De Morgen.

Bart zal ongetwijfeld ook veel vrienden hebben uitgenodigd bij hem op de kamer. En sommige van hen zijn er nog altijd. Al moeten zij af en toe eens aan de alarmbel trekken.

“’Bart, waar ben je? We zien jou zo weinig.’ Ik kan een tijdje afwezig zijn als ik met een bepaald project bezig ben of veel opnames heb. Ik ben ook niet iemand die behoefte heeft aan dagelijks contact. Om de zoveel weken eens afspreken is voor mij voldoende, maar ik merk dat veel mensen dagelijks berichten willen. Zo steek ik niet in elkaar. Dus ik hoop dat mijn vrienden weten dat ik er altijd zal zijn voor hen op cruciale momenten en ik weet ook bij welke vrienden ik altijd zal terechtkunnen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen