Guga Baul: “Ik heb geleerd dat het zo niet werkt”

ByNicky Jacobs

5 maart 2024
Foto: Hbvv.be

De liefde tussen Guga Baul en Tine Embrechts is nog altijd heel erg groot. Voor Guga ligt zelfliefde aan de basis van een goede relatie en waardoor de relatie kan blijven duren.

“Waarmee ik bedoel: tijd maken voor jezelf, luisteren naar jezelf en je onhebbelijkheden aanvaarden. Want het is pas wanneer je eerst die van jezelf accepteert dat je daarna ook die van de ander kan accepteren. En als de ander het eens moeilijk heeft om je liefde te beantwoorden, dan is dat niet erg, geef ze dan maar gewoon aan jezelf”, klinkt het in Gazet van Antwerpen.

De imitator heeft een lange tijd een verkeerd idee gehad over de liefde. Als kind zag hij het vooral als iets waar voorwaarden aan vasthingen. Voor Guga kreeg je liefde als je iets goeds had bereikt.

“Het is pas de laatste jaren dat ik leer dat het zo niet werkt. En dat het iets onvoorwaardelijks is. Al herval ik nog wel eens in de oude patronen. Als ik zie dat Tine ongelukkig is, heb ik de reflex om uit te zoeken hoe dat komt en het ogenblikkelijk op te lossen. Terwijl het soms beter is om te denken: ‘Het ligt niet per se aan mij dat ze nu even ongelukkig is, ze komt er wel.’”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen