Peter Van Asbroeck: “Dan valt je hele fond weg”

Foto: Kurt Willaerts

Peter Van Asbroeck draait als acteur al heel wat jaren mee in de Vlaamse showbizz. De acteur is ondertussen 61 jaar, maar ouder worden schrikt hem niet meteen af.

“Ik ben al blij dat ik zo oud ben mogen worden. Laatst hoorde ik iemand zeggen: ‘Maar ik ben al 34!’ Elke leeftijd is een probleem, als je het zo wilt bekijken. Tussen de jonge gasten denk ik nog vaak: ik kan nog mee. Evengoed mispak ik me, want met het ouder worden ben ik veel blessuregevoeliger geworden”, zegt Peter in Story.

Het voelt raar voor Peter om te beseffen dat hij nu al veel ouders is geworden dan zijn eigen ouders ooit zijn geworden. Zo stierf zijn vader toen hij amper 48 was en verloor hij zijn moeder op zijn 33ste.

“Dan valt je hele fond weg. Als student op Studio Herman Teirlinck heb ik wel veel gehad aan François Beukelaers, mijn tutor. Hij heeft me veel levenswijsheid bijgebracht. Als jongere heb je mensen nodig naar wie je opkijkt. En later word je zelf zo’n figuur. Antony Van Caeneghem, mijn baas bij het Farcetheater en een jonge twintiger, beschouw ik bij wijze van spreken als mijn zoon.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen