Peter Van Asbroeck: “Ik denk niet in gemiste kansen”

Foto: Kurt Willaerts

Op televisie is Peter Van Asbroeck niet altijd even vaak te zien, maar in het theater daarentegen wel. Hij staat regelmatig op de planken met het Farcetheater en is dat van plan om nog zeker twee seizoenen te doen.

“En nadien werk ik mee aan een voorstelling rond keizerin Charlotte, een Belgische prinses die ooit vier jaar keizerin van Mexico is geweest. Voor tv-werk mogen ze me uiteraard ook blijven bellen. Een soap of een leuke reeks als Fairtrade. Daar had ik graag in willen meedoen. Daarnaast wil ik vooral van het leven genieten. Ik sta aan de vooravond van mijn pensioen, hé”, zegt Peter in Story.

Van Asbroeck is tevreden met hoe zijn leven eruit ziet en hoe het is gelopen. Hij had het niet anders willen doen.

“Ik heb altijd mee gesurft op de golf van het leven en denk niet in gemiste kansen. Een kind was leuk geweest maar je kan niet alles hebben. Een horeca-avontuur, daar begin ik wel niet meer aan. Bij de opstart van Bisschoppenhof, mijn restaurant in Deurne, ben ik tegen zowat alle typische horecafouten aangebotst. Van gedoe met vergunningen, brandveiligheid en administratieve poespas tot de miserie van werken met bederfbare goederen en het gebrek aan vaste klandizie. Ik had me gewoon blind laten leiden door mijn passie. Dat heeft me veel stress en centen gekost, maar da’s gepasseerd. Ik ben een gelukkig mens.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen