Linda De Ridder: “Dan voel ik dat ze aanwezig is”

Foto: Contentcuration.be

In 2014 overleed actrice Jane Peter. Zij was de mama van actrice Linda De Ridder. Zij leeft nog altijd verder in Linda en dan vooral als ze op de planken staat.

“Als ik in een productie samen met Sven op de planken sta, voel ik dat ze aanwezig is. Ze blijft ons allebei inspireren. Fysiek lijk ik niet op haar, Sven heeft meer uiterlijke trekken van haar. Ik heb wel haar eerlijkheid geërfd. Ik ben ook rechtdoorzee en zo was zij ook. Ik ga niet achter de rug praten”, zegt Linda in Primo.

Linda’s echtgenoot Marc is een andere constante in haar leven. Zij kennen elkaar al 20 jaar en gingen ook vrij snel samenwonen.

“We verbleven destijds boven het theater in Borsbeek. Hij was nog aan het studeren en wou op kot, maar mijn moeder spoorde ons aan om te gaan wonen op een appartement boven de ticketshop in Borsbeek. Ik heb Marc ontmoet op een kaasavond van gepensioneerden. We werkten er als vrijwilliger. We woonden in dezelfde straat in Borsbeek maar wisten dit niet van elkaar. Ik had al een auto en heb hem die avond naar huis gebracht. Zo is alles begonnen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen