Tine Embrechts: “Ik vond er in het begin niks leuk aan”

ByNicky Jacobs

10 maart 2024
Foto: VTM

Toen Tine Embrechts vertrok op expeditie naar Groenland, samen met enkele andere BV’s, had ze gedacht dat ze daar de tijd zou krijgen om alles eens op een rijtje te zetten. Maar dat viel behoorlijk tegen.

“Ik was zodanig gefocust op overleven en je bent alleen bezig met wat je daar ter plekke moet doen. Ik vergat daardoor heel mijn leven thuis. Los van het feit dat ik iedereen heel graag zie, was het weleens fijn om enkel en alleen aan mezelf te denken. Na een dikke week zat ik plots helemaal in the zone en kwam er een leegte over me. Dat heb ik in mijn hele leven nog nooit gevoeld. Ik was zo gelukkig”, zegt ze in Flair.

Het geluk overviel haar toen ze helemaal alleen vooraan de groep liep. Toen werd ze overvallen door de pracht van de natuur.

“Ik vond die eerste dagen niks leuk en mooi aan Groenland. Het was alleen maar zwaar en ik snapte het niet. Maar op dat moment begreep ik plots wat iedereen er zo prachtig aan vindt. Dat ga ik de rest van mijn leven meedragen. Telkens als ik stress heb, het even niet meer zie of me aan dingen erger, dan zoom ik uit en denk ik terug aan dát moment.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen