Boris Van Severen: “Dat is iets wat evolueert”

Foto: VTM

Door zijn twee zonen Achille en Lucian staat Boris Van Severen veel relaxter in het vaderschap bij zijn derde zoontje Saul. Hij weet beter wat er allemaal komt en wat de vele huilbuien willen betekenen dan vroeger.

“Het ouderschap is iets wat evolueert. Ik zie dat bij mijn twee oudere zonen, nu komt het deel van loslaten. Ik moet ze meer vrijheid geven. Daar heb ik het soms lastig mee. Ik vind het fijn dat ik nog alles voor Saul beteken. Over tien jaar zal dat veranderen en zal ik hem ook moeten loslaten. Dat maakt me verdrietig, want zo lang duurt tien jaar niet. Maar ik probeer zo weinig mogelijk aan de toekomst te denken en te genieten van het nu. En elke fase heeft haar charmes”, zucht hij in Dag Allemaal.

Achlle is elf, Lucian negen, zij hebben er nu een kleine broer bij. Maar ze doen het fantastisch met hun speelmaatje. Al was het ook even zoeken.

“Doordat ik zoveel in het buitenland zat, waren ze veel bij hun mama. Nu is het opnieuw week-week. Voor hen is het aanpassen dat er zoveel aandacht naar hun kleine broer gaat. Maar ze vinden het zalig om naar hem te kijken. Als hij terugkijkt en lacht, is hun dag goed.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen