Jennifer Heylen: “Iedereen zou dat moeten doen”

Foto: Hbvv.be

Onze mentale gezondheid is iets waar we rekening mee moeten houden, eender waar en eender wanneer. Zo zou volgens actrice Jennifer Heylen een psycholoog moeten verplicht zijn voor iedereen.

“Ik ga sowieso geregeld naar een psycholoog, iedereen zou dat moeten doen. Ik ben ermee begonnen omdat ik me begon te storen aan mijn eigen gedrag”, geeft Heylen toe in Humo.

Jennifer stoorde zich meer en meer aan de volgen van haar gedrag. Haar ‘Ik ben Jennifer en fuck de rest’, irriteerde haar mateloos.

“Ken je van die rage rooms, waar je voor een zacht prijsje alles aan gort mag slaan? Vroeger wandelde ik tevreden buiten, zonder me iets van de troep aan te trekken. Maar nu kijk ik wél achterom en zie ik de ravage die ik achterlaat.”

De vrienden van Heylen vermoeden dat ze ADHD heeft, maar het kost haar te veel geld om haar officieel te laten diagnosticeren. “Maar ik voldoe aan alle parameters. Een gevoeligheid voor overmatig drinken, bijvoorbeeld, omdat ik een voortdurende dorst heb naar dopamine. Ik jaag op kicks. Ik zoek zelfs conflict op. Hoe vaak heb ik niet zonder reden ruzie gezocht met vrienden?”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen