Helmut Lotti: “Het lijkt alsof ik een examen moet afleggen”

ByNicky Jacobs

25 maart 2024
Foto: DPG Media

Wie Helmut Lotti een beetje kent, weet dat de zanger zo goed als nooit euforisch van een podium zal stappen. Het eerste wat hij zal doen is overlopen wat er allemaal verkeerd is gegaan. En dat is misschien niet altijd een goede eigenschap.

“Bij metal heb ik dat wel minder. Daar kan ik me zo mee amuseren, dan heb ik veel meer het gevoel gewoon te spélen. Mijn andere shows, die blijven voelen als het afleggen van een examen. Tot tien jaar geleden werd ik ’s nachts nog regelmatig wakker uit nachtmerries over examens of black-outs van songteksten. Da’s faalangst, zeker? En dan ben ik nog niet de ergste. Jacques Brel moest altijd overgeven voor hij op het podium stapte”, lacht Lotti in Story.

Helmut zingt dan misschien wel metal-muziek, het is niet zo dat hij nu zijn levensstijl gaat aanpassen. Een tattoo of piercing zal je niet zo gauw zien verschijnen bij de zanger.

“Of achteraf samen pinten pakken met de fans? Nee, als artiest moet ik de volgende dag opnieuw fris zijn. Mick Jagger heeft zijn podiumprésence ook niet aan de drank te danken. Mijn nieuwe, jongere fanbase heeft me wel al prachtige anekdotes opgeleverd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen