Peter Van Asbroeck: “Ik schreeuwde de hele kazerne bijeen”

Foto: Kurt Willaerts

Peter Van Asbroeck heeft zoals veel mannen van zijn leeftijd nog legerdienst gedaan. Hij was onderofficier bij de luchtmacht, maar blonk vooral uit in het geven van bevelen.

“Met mijn stem als acteur schreeuwde ik de hele kazerne bijeen. Ik brulde ‘Geef acht!’ en dat peloton, 110 man sterk, schoot in een kramp. Ik verzeker je, dat geeft een kick. Een gevoel van macht, ik was onder de indruk van mijn eigen doen. Maar die mannen vonden me een goeie want als het warm was, trakteerde ik met ijsjes”, lacht Peter in Dag Allemaal.

Nog steeds is Peter actief voor het leger en doet hij veel voor het leger. Zo doet hij nog begeleide bezoeken op het historisch vliegveld van Brasschaat en is hij peter van de Indian day, een benefiet voor de MS-kliniek in Melsbroek.

Zelf heeft de acteur geen kinderen, maar zijn zus heeft er dan weer vier. Bij Peter is het er gewoon nooit van gekomen.

“Mijn vriendin Gwen heeft een zoon van 30 uit een vorige relatie en ik denk soms: ‘Hoe zou het zijn als hij echt mijn zoon was?’ Maar wat je niet kent, kan je niet missen. Ik concentreer me op wat ik wel heb. Een kind krijgen is maar één aspect van je bestaan en het betekent ook zorgen. Maar het gevoel zo’n wezentje van je eigen vlees en bloed vast te houden ken ik dus niet.’”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen