Siska Schoeters: “De boog kan niet altijd gespannen staan”

Foto: VRT

Wanneer Siska Schoeters vroeger met haar dochter en zoon een cadeautje gingen kopen voor iemand in de speelgoedwinkel, wilde dochter Minnie ook altijd iets voor zichzelf kopen. Maar in tegenstelling tot vele ouders gaf Siska daar niet aan toe.

“Ik vind dat ze ook moeten leren wat een nee is. Opvoeden is consequent zijn. Al ben ik dat zeker niet altijd. Als Minnie zegt dat ze genoeg gegeten heeft en haar bord is nog niet leeg, of als ze wil eten voor tv, dan durf ik weleens toe te geven. De boog kan niet altijd gespannen staan”, klinkt het in Story.

Siska is terug op VRT 1 te zien met haar programma ‘Durf Te Vragen’. De presentatrice durft veel te vragen, maar zeker ook niet alles.

“Maar dat moet ook niet. Je moet kunnen aanvoelen tot waar je kan gaan. Ik ben wel oprecht geïnteresseerd in mensen, ik kan heel goed luisteren, neem mezelf niet te serieus en toon veel respect. We maken Durf te vragen ook echt niet uit een soort van gossip-gevoel of een vorm van voyeurisme. We laten de mensen in hun waarde. In het dagelijks leven ben ik ook zo. Enkel in de wagen, wanneer niemand mij kan horen, durf ik al eens heel hard te vloeken en lelijke dingen te zeggen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen