Manu Van Acker: “Ik ben Koen Wauters niet”

ByNicky Jacobs

28 april 2024
Foto: VTM

Het gaat hard voor Manu Van Acker. Een jaar geleden wist nog niet iedereen wie hij was en waren het vooral de luisteraars van MNM die een idee hadden wij Manu was. Maar dankzij ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ is daar snel verandering ingekomen.

Het gaat sindsdien ook erg hard voor de presentator en zijn carrière is als een raket omhoog geschoten. Manu heeft soms het gevoel dat hij volop aan het dromen is.

“Soms denk ik: ík ben het maar, hé. Maar het is fijn om te zien dat er langs veel kanten interesse is. Al heb ik soms schrik dat ik over een jaar ineens niet meer relevant ben. Aan mezelf heb ik wel de belofte gemaakt: zo lang ik het tof vind, doe ik voort, en anders stop ik. Wat ik dan ga doen? Mijn kinderdroom was toeren met Cirque du Soleil, maar lesgeven lijkt me ook wel fijn”, zegt hij in Story.

Nu het allemaal wat drukker wordt voor Manu en hij steeds meer en meer aanbiedingen krijgt, heeft hij de beslissing genomen om een manager onder de arm te nemen.

“Ik heb daar lang mee gewacht, want ik ben Koen Wauters niet. Maar nu zoveel mensen aan mijn mouw trekken, is dat wel handig. Zij beheren mijn agenda en doen de onderhandelingen, zodat ik me kan focussen op mijn werk. Bovendien stel ik niet graag mensen teleur en dus doen zij dat in mijn plek. Mensen zeggen soms tegen mij: ‘We zien je overal.’ Ja, dat is niet goed. En ik weiger nog zoveel dingen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen