Thomas Vanderveken: “Het voelt toch een beetje als bedrog”

Foto: VTM

We hebben allemaal wel dingen waar we graag veel geld aan uitgeven omdat we het heel graag willen hebben. Ook Thomas Vanderveken heeft zo’n dingen. Hij wordt al blij van het zien van een mooi vintage bed voor 600 euro.

“Ik kocht het op het online verkoopplatform Catawiki. Maar toen bleek dat er nog veilingkosten bijkwamen en dat het bed in Italië stond! Met verzendkosten erbij kostte het me 1.200 euro. En eenmaal in elkaar gezet, bleek het zo wiebelig te zijn dat het onmogelijk was om er een kind in te verwekken zonder zélf door het bed te zakken. Het bed is direct naar de tweedehandswinkel verhuisd”, lacht Thomas in Primo.

Toch zal de presentator niet zomaar alles kopen zonder er echt bij na te denken. Hij is meer en meer op zijn hoede sinds hij ‘Factcheckers’ presenteert.

“En dat blijkt nodig ook. Zo had ik voor Valentijn een schilderij gekocht op een vintage website en vervolgens kreeg ik een mail dat mijn kunstwerk ‘in productie’ ging. Dat voelde een beetje als bedrog, want het was allesbehalve vintage. Maar gelukkig was het niet al te duur. En Véronique is er blij mee, dat is wat telt!”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen