Rani De Coninck: “Op die leeftijd is dat geen evidentie”

Foto: DPG Media

Rani De Coninck heeft drie kinderen. Haar derde kind kreeg ze toen ze 39 was, samen met haar nieuwe partner. Het was een bewuste keuze van Rani en Laurens om toch nog voor een kind samen te gaan.

“Toen Laurens en ik elkaar leerden kennen, vroeg hij mij na twee dagen of ik nog kinderen zou willen. Mijn antwoord was er direct. Zonder verpinken zei ik volmondig ja. En daar heb ik nog altijd geen seconde spijt van. Mijn vriendinnen verklaarden mij zot omdat ik net volledig uit de pampertijd was. Ja, mijn kinderen uit een vorig huwelijk waren ondertussen tieners, maar dat moederinstinct van mij bleef gaan als een raket. Ik heb de zwangerschap van Leon dan ook heel intens beleefd. Ook op een heel andere manier, juist omdat de twee oudsten al tieners waren”, zegt Rani in De Morgen.

Een zwangerschap is helaas niet iedereen gegund en dat vindt Rani heel erg jammer. Zij is heel erg dankbaar dat het bij haar wel meteen lukte.

“Zeker op die leeftijd, want dat is geen evidentie. Laurens heeft altijd gezegd dat hij van zijn hart een steen zou hebben gemaakt en de relatie niet zou hebben verdergezet als ik niet over een kind had willen nadenken. Daarom stelde hij me de vraag al na twee dagen, hij wou vermijden om verliefder te worden. Het was een heel ander verhaal geweest als de natuur niet mee had willen werken, vindt hij. Dan had hij zich erbij neergelegd. Dan was het een beslissing van het leven, niet van een mens. Hij zag in mij voor het eerst de moeder van zijn kind.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen