Rani De Coninck: “Waar heb ik mij vroeger druk om gemaakt”

Foto: DPG Media

Nog steeds zullen veel mensen kunnen beamen dat Rani De Coninck de titel van ‘Miss Belgian Beauty’ nog altijd waard is. Dat ze ooit tot mooiste van ons land werd gekroond, is natuurlijk een mooi compliment.

Maar is haar uiterlijk nu nog altijd zo belangrijk voor de presentatrice? Dat vertelt ze zelf in De Morgen.

“Ik kan nu soms echt denken: amai, waar heb ik mij vroeger druk om gemaakt? Vooral jonge meisjes zou ik nu weleens door elkaar willen schudden en zeggen: ‘Je hebt een pukkel? Love the pukkel. Volgende week is hij weg. Die maakt je niet minder mooi en die maakt je vooral niet tot wie je bent. Focus op je mooie kanten en richt je op wat jou uniek maakt. Laat je niet gek maken door die picture perfect wereld op sociale media.”

Rani beseft heel goed dat het niet zo makkelijk is om aan al die perfecte plaatjes te weerstaan op sociale media en zeker als je nog jong bent.

“Wanneer ik op restaurant een peuter onderuitgezakt achter een iPad zie zitten, bloedt mijn hart. Wij zijn bij onze jongste zoon heel streng als het gaat over schermen. Zelfs zijn grote broer en zus waken daar mee over. Toen zij opgroeiden gingen ze mee op restaurant en kregen ze daar wat tekeningen en kleurpotloden of speelden we samen een spelletje tijdens het aperitief.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen