Sarah De Koster: Van nummer-1-hit met Koen Wauters tot anonimiteit

ByNicky Jacobs

29 mei 2024
Foto: Hbvv.be

Twintig jaar geleden scoorde Sarah De Koster samen met Koen Wauters een erg grote hit met het nummer “You Are the Reason”. Toch is de zangeres gaandeweg volledig uit de spotlight verdwenen.

Volgens Sarah kwam dit door het moederschap, zo vertelt ze in Dag Allemaal. “Ik was zwanger van Josefien, die vorig seizoen trouwens deelnam aan ‘The Voice Kids’. Na haar geboorte was ik net iets minder gebeten door de muziek, ik wou vooral bij mijn dochter zijn. Ik was er ook al vroeg ingesmeten, ik stond al van mijn twaalf jaar op een podium. Muziek werd ineens bijzaak, het was effe weg.”

De zangeres geeft echter aan dat het sinds een aantal maanden opnieuw kriebelt om haar carrière opnieuw te lanceren. Toch is dit niet de reden waarom ze deelnam aan Sing Again. “Het een heeft met het ander niets te maken gehad. Voor ze me vroegen was ik al enkele maanden bezig met de herlancering van mijn carrière. Ik had al plannen om iets nieuws uit te brengen en Sarah weer op de kaart te zetten. Ik heb lang moeten nadenken of ik er wel écht op zat te wachten om een jury nog eens een oordeel over mij te laten vellen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen