Philippe Geubels en Jeroom Snelders ondervinden grote veranderingen

ByNicky Jacobs

1 februari 2024
Foto: VRT

Philippe Geubels en Jeroom Snelders praten in Humo over de nieuwe show “Armageddon”, van Ricky Gervais. Een show waarin grappen “beledigende” grappen gemaakt worden en die sommige mensen liever van het streamingplatform Netflix verwijderd willen zien.

Jeroom geeft aan dat je volgens hem over alles moppen kan maken. “Ik vergelijk comedy altijd met Tsjernobyl: hoe dichter je bij de kern komt, hoe belangrijker het is jezelf te beschermen”, gaat hij van start. “Als je mop iets heel gevoeligs aanraakt, moet je pointe echt fantastisch zijn, zó krachtig dat iedereen ‘m begrijpt en de lach alles overstemt. Is die pointe er niet, dan ben je aan het choqueren om te choqueren.”

Wanneer de reporter aanhaalt dat humor een soort culturele graadmeter is, knikt Philippe bevestigend. “Dat is zo. Tien jaar geleden zaten er in comedyshows veel grappen over vegetariërs. Nu merk je dat dat niet meer marcheert omdat 80 procent van de mensen intussen de helft van de tijd vegetarisch eet. Het is niks speciaals meer.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen