Gert Verhulst: “De mensen moeten iets te doen hebben”

ByNicky Jacobs

4 augustus 2024
Foto: VTM

Het is een drukke zomer voor Gert Verhulst en Plopsaland. Niet alleen zijn er voorstellingen van ‘Sneeuwwitje’ en de ‘Samson & Marie Zomershow’. Hij staat er zelf ook enkele avonden op het podium tijdens de zomerrevue en dat samen met James Cooke.

Een revue, dat hadden we van Gert en James nog niet gehad. Maar toch kwamen de twee vrienden een aantal maanden geleden op dat idee.

“Waarom? Voor de lol. Het is te zeggen: wij doen het voor de lol. Voor Plopsaland is het natuurlijk een strategische keuze. We hebben hier nu een hotel, volgend jaar komen daar nog eens 600 extra bedden in vakantiehuisjes bij,… al die mensen moeten hier ’s avond wel iets te doen hebben. Vandaar die revue en de familiemusicals. Maar voor ons is het puur hobby”, zegt Gert in Het Laatste Nieuws.

Volledig Gert zijn idee was het niet. Wel het idee van zijn zoon Viktor. Zijn idee kwam voort uit de herinneringen van de zomerrevues die Studio 100 ooit nog heeft gedaan in Blankenberge.

“Viktor ging toen als kind dikwijls mee. Hij vond het geweldig. Dat was toen nog met Luc Caals en Dirk Van Vooren. Toen Luc en Dirk als duo gestopt zijn, is die traditie doodgebloed, en sindsdien is Viktor blijven vragen: ‘Wanneer gaat ge dat nog eens doen?’ Maar ja, je moet mensen vinden die zo’n revue kunnen trekken. Het klinkt misschien een beetje pretentieus, maar wij kunnen dat.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen