James Cooke: “Ik kijk daar soms los door”

ByNicky Jacobs

31 juli 2024
Foto: HBVV

Wanneer je James Cooke naar de mooiste eigenschappen van zijn beste vriend Gert Verhulst vraagt, dan moet James heel lang nadenken. Niet omdat hij geen weet, maar wel omdat hij zo moeilijk kan kiezen.

“Uw loyauteit! Als ge in de inner circle van Gert zit, gaat hij voor u door het vuur. Hij gaat er altijd staan als het nodig is. Bij hem voel ik mij heel veilig. Hij relativeert ongeveer alles, en soms is dat een façade, en dan kijk ik daar los door, maar vaak doet hij dat dan om anderen te kalmeren, en dat vind ik heel schoon”, zegt James in Het Laatste Nieuws.

Gert heeft steeds veel mensen een kans gegeven en is blijven geloven in nieuwe projecten. Om dat te kunnen moet ge zelfzekerheid uitstralen. Na een tijdje lijkt het dan aangeboren.

“Maar ge moét ook altijd alles in perspectief zien. Het is meestal maar wat het is. Een slechte show, een negatief artikel, dat lijkt misschien erg, maar er gaat niemand dood, hé? Dat heeft niks te maken met onverschilligheid, waar het soms misschien op lijkt, maar met realiteitszin.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen