Willy Sommers bergt grote droom op

ByNicky Jacobs

4 februari 2024
Foto: VTM

Er is een groot voetbaltalent verloren gegaan aan Willy Sommers, zo kunnen we afleiden uit een artikel in Primo. De zanger mocht in een ver verleden zelfs tests afleggen bij RSC Anderlecht.

Willy zijn voetbalcarrière speelt zich af bij Itna Itterbeek, toen een eersteprovincialer. “Daar doorliep ik van mijn zes à zeven jaar alle jeugdreeksen”, gaat de zanger van start. “Volgens mijn vrienden-voetballers was ik blijkbaar één van de betere spelers. Op mijn zestiende mocht ik al meedoen met de eerste ploeg, maar tezelfdertijd begon mijn liefde voor muziek te ontluiken. Ik speelde in een coverbandje waarmee we bij ons thuis in de garage repeteerden.”

Wanneer Willy besloot om niet langer te trainen maar zich volledig te focussen op zijn muziek, viel dit niet in goeie aarde bij zijn coach. “Hij zei toen wat bozig ‘Maar allez Willy, hoe is dat mogelijk? Dat gij gaat stoppen met voetballen om een beetje lawaai op je gitaarke te maken, terwijl ge misschien carrière kan maken als voetballer!”

Na zijn transfer naar het naburige Vlezenbeek, brak Willy een jaar later door met Zeven Anjers Zeven Rozen. Toen was de beslissing om zich volledig op zijn muziek te storten, snel gemaakt.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen