Pauline Slangen: “Ik trek me daar weinig van aan”

ByNicky Jacobs

26 januari 2024
Foto: VTM

Wie de vriendengroep van Pauline Slangen bekijkt, merkt dat heel wat van haar vrienden een stuk ouder zijn dan Pauline. Dat is altijd zo geweest.

“Zij hebben al meer meegemaakt in hun leven, ik vind dat boeiend. Een uitzondering is Zita Wauters, een heel goede vriendin van me. Zij is jonger, maar ze staat al zo ver in het leven en wij begrijpen elkaar perfect. Mijn leeftijdsgenoten waren me vroeger al te kinds. Ik kon daar geen goede babbel mee hebben. Ik kom niet in de studentenwereld, ik heb geen jonge collega’s, ik zit in een milieu dat maturiteit vereist. Ik denk er niet bewust over na, maar ik zoek inderdaad altijd oudere mensen op. Leuk, toch, dan ben ik overal het kakkenestje”, lacht Pauline in Nina.

Wie de zangeres in hun vriendengroep krijgt, krijgt een vrolijke dame erbij. Al moet ze ook altijd wel even aftasten voordat ze op haar gemak is bij iemand.

“Maar ik trek me in het algemeen weinig aan van wat mensen van me denken. ‘Je m’en fous’ is één van mijn slagzinnen. Ik maak me niet druk over zaken die er niet toe doen. Door wat er destijds thuis gebeurd is, en op school, sta ik sterk in mijn schoenen. Ik ben best blij dat ik een en ander heb meegemaakt. Ik ben iemand die ook niet te veel wil nadenken: ik laat de dingen op me afkomen. In mijn vriendschappen en relaties probeer ik er altijd voor te zorgen dat de anderen gelukkig zijn. Als er iets is, sta ik voor iedereen klaar. Omgekeerd heb ik dat niet zo nodig: ik dop mijn eigen boontjes wel.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen