Kamal Kharmach: “Ik voelde me schuldig dat ik er niet was”

ByNicky Jacobs

21 januari 2024
Foto: VTM

We kunnen niet om Kamal Kharmach heen. Of je je televisie nu op VRT 1 of VTM zet, de kans is groot dat je botst op een programma met Kamal als presentator of deelnemer.

We zien Kamal in de heruitzendingen van ‘I Can See Your Voice’, we zien hem als zorgkundige in ‘Een echte job’ en als redder in nood in ‘Andermans Zaken’. Kamal heeft er een mooi jaar opzitten en dat is ook het enige wat we hem kunnen wensen voor 2024.

“Het mag voor mij blijven zoals het nu is. Maar ik hoop vooral dat de gezondheid van mijn vader niet verslechtert en dat hij nog lang bij ons mag blijven. Hij heeft een stuk long moeten laten wegnemen, en dat heeft toch een invloed. Mijn ouders worden er ook niet jonger op. Ik vind dat ik hen en mijn vrienden te weinig zie door mijn drukke agenda. Daar maak ik me toch wel zorgen over. Ik ben ook bang een telefoontje te krijgen zoals dat van mijn zus een tijd geleden, dat papa in coma lag”, zegt Kharmach in Story.

Kamal, die op dat moment in het midden van een opname zat voor MNM heeft geen minuut getwijfeld en is meteen in zijn wagen gesprongen.

“Ik voelde me schuldig dat ik er niet was voor de man die zijn hele leven in mij geïnvesteerd en voor mij gezorgd heeft. Zoiets zal niet meer gebeuren, al besef ik dat je makkelijk in die val van druk-druk-druk kan trappen. Als het ooit nodig zou zijn, zal ik mijn ouders zelf in huis nemen en hen niet in een rusthuis wegstoppen.’”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen