Kamal Kharmach:”Hij is populairder dan ik”

ByNicky Jacobs

30 januari 2024
Foto: VTM

Kamal Kharmach maakte jaren geleden zijn intrede in Vlaanderen als comedian door zijn deelname aan ‘De Slimste Mens Ter Wereld’. Sindsdien is hij niet meer uit de media weg te denken.

De comedian is van Marokkaanse afkomst, maar daar maakt niemand gelukkig een probleem van. En ook bij de Marokkaanse gemeenschap in Borgerhout, waar Kamal woont, valt zijn televisiewerk in goede aarde.

“Voor hen ben ik nog steeds de boekhouder bij wie ze in mei en juni langsgaan voor hun belastingaangifte. Dat krijg je met zo’n diploma Sociaal Economische Wetenschappen op zak. Maar ik doe het met veel plezier. Ik ben blij hen te kunnen helpen”, lacht Kamal in Story.

Toch zijn er ook nog veel mensen in Borgerhout die niet weten dat Kamal bekend is. En als ze het al weten, zijn ze niet meteen onder de indruk.

“Mijn broer Farid, die jeugdwerker is, is er veel populairder dan ik. Hij is echt een man van de straat en komt met heel veel jongeren in contact. In Borgerhout ben ik de broer van Farid, en niet omgekeerd. Ik voel wel dat het respect groeit, maar ook de druk. Om in een conference iets te zeggen over Palestina, bijvoorbeeld. Dan word ik plots ook een spreekbuis.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen