Kamal Kharmach: “Zij zijn prioritair voor mij”

ByNicky Jacobs

10 februari 2024
Foto: VTM

Als er iets is dat Kamal Kharmach vooral niet wil doen, dan is het mensen teleurstellen. Hij is vaak een spreekbuis voor heel wat mensen en dat is geen eenvoudig verantwoordelijkheidsgevoel.

“Mijn grootste talent is mensen bij elkaar brengen in plaats van ze tegen elkaar op te zetten. Ik ga altijd op zoek naar de gemeenschappelijke deler. En ik ben er rotsvast van overtuigd dat we als samenleving heel veel gemeen hebben, veel meer zelfs dan er verschillen zijn. Ik wil focussen op zaken waarover iederéén verontwaardigd is, of waardoor elk van ons beter kan worden. Ik heb gemerkt dat als dat mijn focus is, iedereen het oké vindt, ongeacht hun huidskleur, religie of culturele achtergrond”, zegt Kamal in Story.

Kamal is opgegroeid in armoede en zelf is hij ook nog een tijdje sociaal werker geweest, zoals zijn broer, om zijn studies te kunnen betalen. Zijn mama heeft ondertussen 6 kinderen groot gebracht. Zijn bewondering voor haar is enorm.

Maar de comedian komt niet alleen op voor de man en de vrouw in de straat, hij komt ook op voor de senioren die dreigen vergeten te worden.

“Ik heb altijd veel contact gehad met zowel mensen uit de onderste lagen van de samenleving als mensen uit de middenklasse. Voor mij is de gewone man of vrouw prioritair.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen