Karen Damen: “Daar is toen heel wat aan vooraf gegaan”

ByNicky Jacobs

3 februari 2024
Foto: VTM

2023 was niet meteen het plezantste jaar voor Karen Damen. Ze zag haar relatie met Antony Van der Wee na 17 jaar op de klippen lopen en dat is nooit plezant. Maar ondertussen komt Karen al iets meer op haar plooien.

“Aan mijn scheiding is heel wat voorafgegaan. Op het moment dat ik dat naar buiten bracht, lag het voor mij al lang achter de rug. Tijdens de maanden voor de scheiding − waarin ik het op momenten vaak heel moeilijk had − waren mensen daar juist niet van op de hoogte. Dat zorgt wel voor gekke momenten. Wanneer mensen me nu op een rode loper zien of me op de radio horen, wordt er nogal snel gezegd: ‘amai, je vindt het precies niet erg, want je bent alweer gelukkig’. Dat is ook zo. Ik ben nú opnieuw gelukkig. Maar dat ben ik niet altijd geweest”, begint ze in De Morgen.

De feestdagen lagen dan wel weer een beetje moeilijker. Karen en haar zoon Sky zijn niet in Vlaanderen gebleven, maar trokken naar Zuid-Afrika.

“Ik heb daar zo van genoten. Van elke seconde. Ik begreep voor het eerst het concept van overwinteren. Wist je dat de meeste zelfmoorden in de winter plaatsvinden? Omdat de mensen te lang geen zon hebben gezien. Zuid-Afrika is een paradijs. De lucht is er blauwer, het gras is er groener. Alles is weids, je kunt zo ver kijken. Hier is alles grijs en grauw en is iedereen sneller slechtgezind.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen