Koen De Bouw: “Dat blust mijn creativiteit”

ByNicky Jacobs

25 februari 2024
Foto: VRT

Koen De Bouw is al jaren gelukkig met zijn vrouw Chantal. Onlangs waren ze 30 jaar samen en de acteur kan niet anders toegeven dan dat zij de sterke vrouw achter de sterke man is.

Zij is zijn rots in de branding, al zou hij soms ook durven zeggen dat zij de sterke vrouw achter de zwakke man is. Het is ook niet altijd makkelijk om een balans te vinden tussen werk en privé, al gaat dat bij het koppel ondertussen hand in hand.

“We zijn het zo gewend. Ik weet meestal wanneer een werkdag begint, maar nooit wanneer die eindigt. De locaties waar ik moet werken zijn altijd anders. Soms dichtbij, maar veel vaker ver weg. Ik probeer – in de mate van het mogelijke – mijn vrouw altijd mee te nemen op avontuur”, legt Koen uit in Primo.

Toen Koen moest filmen in Bangkok voor een Franse film en later ook in Nice, Monton en Italië, heeft Koen zijn vrouw altijd meegenomen.

“Dat is het voordeel van allebei zelfstandig te zijn. Wanneer je je eigen baas bent, kan je ook je eigen draaiboek volgen. De structuur die een 9-to-5-job biedt? Dat blust mijn creativiteit. Voorlopig geef ik dus nog de voorkeur aan chaos.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen