Droom van Eddy Planckaert valt in duigen

ByNicky Jacobs

19 februari 2024
Foto: VTM

In 2023 zetten de Planckaerts hun vierkantshoeve in Bure nog te koop. Voortaan zouden ze zich focussen op hun kasteel in Frankrijk. Maar toen de verkoop uiteindelijk alsnog afsprong, beseften ze dat hun hart nog altijd in de Ardennen ligt.

Voor pater familias Eddy is dat toch wel een behoorlijke teleurstelling, zo vertelt hij in een gesprek met de krant Het Laatste Nieuws: “Mijn droom om met z’n allen in Frankrijk te gaan wonen is mislukt en ik heb het daar heel moeilijk mee”, zegt hij. Dat was de reden waarom we het kasteel destijds kochten. Maar ik moet de mening van mijn kinderen respecteren”, aldus Eddy.

“We zouden in Frankrijk met z’n allen nochtans eenvoudiger en goedkoper kunnen samenleven”, meent hij. “We zouden niet veel meer moeten werken. De kleinkinderen kunnen toch in Parijs studeren? Maar ach, ze moeten het zelf maar ondervinden… Ik had me mijn oude dag wel anders voorgesteld: mijn ultieme droom bestaat niet. En met Christa alleen naar Frankrijk verhuizen zie ik niet zitten. Wat zou ik daar doen als mijn bende in de Ardennen zit?”, vraagt Eddy zich af.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen