Nick Laenen: “Ik vind dat echt niet correct”

Foto: VTM

Nick Laenen en zijn vriend zijn klaar om papa te worden. Ze zijn volop op zoek naar een eiceldonor om zo de procedure in gang te kunnen steken. Nicks vriend wordt de zaaddonor.

“Voor hem is dat belangrijker dan voor mij. Het kindje zal misschien qua uiterlijk niet op mij lijken, maar ik zal het wel mee opvoeden, dus het krijgt ook iets van mij mee. Voor mij hoeft mijn kind niet mijn genen te hebben, ik weet dat ik dat kind even graag zou zien”, zegt Nick in Dag Allemaal.

Een kind via een draagmoeder in het buitenland, goedkoop is het natuurlijk niet. En Nick wil zelfs zeggen hoeveel het ongeveer kost.

“Het kost toch wel een appartementje. Een ivf-traject wordt enkel terugbetaald bij heterokoppels, dus wij krijgen niets terug. Dat vind ik echt niet correct. Ik wil het ook doen bij een organisatie waarbij de draagmoeder goed gescreend wordt, zodat je zeker bent dat het baby’tje rustig in de buik groeit. Er zijn misschien goedkope mogelijkheden, maar die zijn niet altijd ethisch. Het is geen auto die je koopt, hé, het gaat om een wezentje dat de rest van je leven bepaalt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van hbvv.be

* verplicht in te vullen